Uzbecký plov

Potřebujeme:

1 kg rýže, 1 kg mrkve, cizrna (asi 200g - ten musíme namočit 8 hodin), sušené rozinky, 250 - 300 ml oleje, 500 - 600 g, hovězí, skopové nebo kuřecí maso, 2 střední cibulky, 3 celé hlávky česneku, kmín, sůl, voda
Salát: okurky a rajčata

Jak na to:

Nejprve opražíme maso, přidáme cibuli. Mrkev nakrájenou na dlouhé a tenké kusy, mírně uvaříme spolu s cizrnou a rozinkami. Přilijeme trošku horké vody a vše budeme vařit na mírném ohni, dokud nebude slabě uvařená. Pak přidáme rýži, dolijeme do hrnce horkou vodu aby překrývala rýži o 2 cm a budeme vařit, dokud se voda nevyvařuje. Necháme vše uzavřené na 20 až 30 minut. Vhodnou přílohou je okurkové-rajčatový salát nebo jiný jednoduchý zeleninový salát.