Ďábelské řízky

Potřebujeme:

1kg vepřového masa, 5 vajec, 1 KL štiplavé papriky, 1 KL sladké papriky, 1 KL kečupu, 1 KL drceného kmínu, 1 KL mletého pepře, 1 KL majoránky, 1 KL hořčice, 1 KL worcesterské omáčky, 2 lžičky soli

Jak na to:

Maso omyjeme, osušíme a nasolíme. Do větší misky rozbijeme vejce, přidáme kečup, hořčici, worchester a dobře promícháme. Dochutíme zbylými kořením a do připravené směsi dáme na 12 hodin marinovat řízky. Řízky pak zprudka osmahneme na rozpáleném oleji, podlijeme troškou vody, zbylou marinádou a dusíme, dokud maso nezměkne. Podáváme s rýží nebo opékanými bramborami, přelité ďábelskou omáčkou.

Podobné recepty:

Ďábelské řízky, Ďábelské řízky, Harmonické kuřecí řízky, Kuřecí salát Minerva, Řízky z králíka