Kapr plněný jablky

17.5.2012
Potřebujeme:

3 kg kapra (v celku s hlavou), 0,5 kg jablek, drcený kmín, sůl, citron, 2 dcl červeného vína, 1 dcl vody, 1 dcl oleje, bílý chleba
Dozdobení: limetka, červenou paprika, ředkvička, cherry rajčata

Jak na to:

Očištěného kapra celého nasolíme a přidáme kmín. Do břišní dutiny kapra namačkáme očištěné jablka. Podlijeme vodou, olejem a vínem. Dáme péct na 200 stupňů C asi na 30 minut. Po upečení pokapeme citrónovou šťávou a ozdobíme kolečky limetek, plátky červené papriky a do úst vložíme ředkvičku a malými cherry rajčátky. Podáváme s bílým chlebem a na zapití by bylo vhodné 2 dcl červeného vínko.

Podobné recepty:

Plněný kapr, Plněný kapr, Kapr s jablky a paprikou, Plněný vánoční kapr, Plněný bažant