Zemplínska pochoutka

Potřebujeme:

2 svíčkové z divočáka, 1 PL sekaných vlašských ořechů, 2 PL krystalového cukru, 1 PL oleje, plátek másla, hroznový kompot, citron, pohár vína, sůl, pepř

Jak na to:

Maso v celku omyjeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran, aby byla uprostřed růžová. Na další pánev dáme zkaramelizovat cukr, přidáme máslo, výpek z masa, hroznový cukr a nakonec přilijeme pohár vína. Vše povaříme. Po uvaření maso nakrájíme na kolečka, polijeme hroznovou omáčkou, pokapeme šťávou s citronu a posypeme ořechy.
Jako přílohu podáváme dušenou rýži s rozinkami. Vhodné jsou suchá vína z tokajské oblasti.

Podobné recepty:

Bílá pochoutka, Kukuričková pochoutka, Česneková pochoutka, Harlekýn, Marcipán