Fazolové rock'n role

25.6.2012
Potřebujeme:

500 g zelených fazolových lusky, 12 dlouhý pláty prorostlé slaniny, 10 brambor, 1 kostka bujónu, sušená kořenová zelenina, olivový olej a sůl
Tatarská omáčka: 1 vejce, 1PL hořčice, 3 nakládané okurky, 1 malá šalotka, olivový olej, mléko a sůl

Jak na to:

Očištěné fazolové lusky oblanšírujeme v čirém bujónu, scedíme a necháme vychladnout. Na každý plátek slaniny uložíme asi 5 lusky, dobře srolujeme a uchytíme párátkem. Rolky zprudka orestujeme na olivovém oleji a uchováme v teple. Omyté neoloupané brambory rozčtvrtíme, osolíme a vysypeme na pánev, polstrovaný plátky slaniny. Pečeme, Dokud brambory nezměknou a nedostanou křupavou Kůrka. Domácí tatarskou omáčkou připravíme vyšlehanými vejci do pěny za postupného přilévání oleje. Pak po-přidáváme i ostatní suroviny a vymixujeme do hladká. Fazolové rock'n role servírujeme s selském bramborem a tatarskou omáčkou.