Kuřecí křidélka s brokolicí

Potřebujeme:

4 kuřecí křídla, 150 g brokolice, 250 ml smetany na vaření, pepř, sušené polévkové koření, provensálské koření, grilovací koření, olivový olej a sůl

Jak na to:

Osolené a okořeněné křídla z obou stran orestujeme na olivovém oleji. Očištěnou brokolici nakrájíme na drobné kousky a pár minut povaříme ve slané vodě. V pánvi přivedeme do varu smetanu, osolíme, přidáme sušené polévkové koření, provensálské bylinky a na závěr scezené brokolici. Vše necháme přejít varem a odstavíme. Orestované maso rozložíme na dno zapékací nádoby, přelijeme brokolicovou omáčkou a dáme zapékat při 180 ° C, dokud povrch nedostane zlatavý nádech. Křidélka můžeme servírovat bez přílohy, k ale výborně chutnají i s vařenými bramborami.

Podobné recepty:

Křidélka na magi, Pikantní kuřecí křidélka, Kuřecí křidélka na citrónu, Marinované kuřecí křidélka, Tokijské kuřecí křidélka