Kuřecí játra se žampiony

28.6.2012
Potřebujeme:

2 PL oleje, trochu másla, 1 pórek, 250 g kuřecích jater, 500 g žampionů, 250 ml sladké smetany, 1 - 2 PL polohrubé mouky, sůl, pepř

Jak na to:

Na oleji a másle podusíme na kolečka nakrájený pórek, nakrájené žampióny, ochutíme pepřem. Nakrájené játra prudce osmahneme, přidáme k žampionová směsi a podusíme do měkka. Ve smetaně rozmícháme mouku a nalijeme na směs. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Podáváme s rýží, opékanými bramborami nebo knedlíkem.

Podobné recepty:

Kuřecí játra se žampiony, Játra s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce, Kuřecí pohoda, Zapékané kuřecí játra, Kuřecí játra trochu jinak