Losos v špenátové omáčce

16.7.2012
Potřebujeme:

4 filety z lososa, 250 g nudlí, 150 g gorgonzoly, 125 g mascarpone, 100 g mraženého listového špenátu, 50 g šunky, 50 g bylinkového másla, 200 ml vývaru, 50 ml bílého vína, 1 stroužek česneku, 1 lžíce másla nebo oleje , čerstvá bazalka, cukr, sůl, bílý pepř

Jak na to:

Filé opláchneme, osušíme, osolíme, opepříme, opečeme na plechu na bylinkovém másle a vložíme do trouby na 10 min. při 150 ° C. Na pánvi zahřejeme máslo, osmahneme na něm rozdrcený česnek, přidáme rozmrazený špenát, zalijeme vývarem a necháme povařit. Těstoviny uvaříme. Špenátovou omáčku ochutíme gorgonzolu, sýrem mascarpone a bílým vínem, přidáme nadrobno nakrájenou šunku, osolíme a opepříme. Podle potřeby dosladíme, přidáme nadrobno nakrájenou bazalku, případně zahustíme jíškou. Těstoviny dáme na talíř, polijeme omáčkou, přidáme lososa a dozdobíme.

Podobné recepty:

Losos se špenátem, Losos se špenátem, Špenátové karbanátky, Jahodový losos, Jahodový losos