Dýňová sabdží

Potřebujeme:

dýně, rajče, cibule, česnek, mrkev, červená řepa, rýžové vločky, bílý jogurt, hořčice, indická kmín, zrnka pískavice, kurkuma, pepř Sambar masala, koření satva masala, sůl, olej

Jak na to:

Mrkev, červenou řepu a dýni nastrouháme, rajče nakrájíme na kostky. Na horkém oleji orestujeme černou hořčici, indickou kmín, pár zrnek pískavice, česnek a cibuli. Postupně přidáme nastrouhanou zeleninu, koření a sůl. Podlijeme vařící vodou a dusíme doměkka. Když je zelenina udušená, přidáme rýžové vločky, podle potřeby podlijeme vroucí vodou a mícháme do-změknutí. Necháme "dojít" pod pokličkou, vmícháme bílý jogurt a podáváme.

Podobné recepty:

Dýňová polévka s ořechy, Dýňová polévka, Dýňová polévka, Salát a la grill party, Dýňová polévka