Chrenovica

Potřebujeme:

4 PL nastrouhaného křenu, 3 rohlíky, 200 g zadního hovězího masa, půl slepice, 3 mrkve, petržel, 3 lžíce hladké mouky, 1 PL bílého vína, sůl, pepř, nové koření, pepř celé, olej

Jak na to:

Do hrnce nalijeme 2 litry vody, přidáme sůl a pepř. Vložíme slepici spolu s hovězím masem a necháme asi hodinu zapařit. Přidáme mrkev, petržel a vaříme, dokud maso nezměkne. Do druhého hrnce vložíme na kostky pokrájené rohlíky a nastrouhaný křen. Masu zalijeme horkým vývarem z masa, necháme nasáknout a povaříme asi 2 minuty. Ve třetím hrnci uděláme z oleje a mouky jíšku, zalijeme už vychladlým vývarem a uděláme omáčku. Rohlíky s křenem a vývarem rozdrtíme zalijeme vínem, přidáme omáčku a důkladně promícháme. Chrenovicu podáváme s nakrájeným hovězím masem.