Rychlý tmavý chléb

Potřebujeme:

500 g celozrnné mouky, 25 g másla, 15 g čerstvého droždí, 3,5 dcl teplé vody, 2 KL soli, 1 KL cukru, 1 KL kmínu, sezam na posypání

Jak na to:

Mouku a sůl prosejeme do mísy. Do mouky přidáme droždí, teplou vodu, sůl, cukr, kmín a máslo. Vařečkou vymícháme poměrně měkké těsto. Vložíme do formy. Těsto zakryjeme mikroten a necháme vykynout až po horní okraj. Potřeme mírně osolenou vodou, posypeme sezamem a pečeme 1 hodinu při teplotě 180 ° C. Chléb vyjmeme z trouby a necháme vychladnout na drátěné mřížce.

Podobné recepty:

Vajíčka za studena, Praženicová pomazánka, Tuňáková pomazánka, Francouzský bílý chléb , Opilé kuřecí závitky a rychlý jablkový kompot