Pečená ryba

27.6.2012
Potřebujeme:

400 g rybího filé, 1 hrnek rostlinného oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 2 KL másla, 4 lžíce čerstvého mangového čatní, sladká paprika, pepř, čerstvý zázvor, citron, sůl a lístky máty peprné

Jak na to:

Nejdříve si připravíme kořeninové směs. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor a po jemném osmaženou přidáme mátu.Plátky rybího filé o paprikujeme, osolíme a opečeme z každé strany na oleji. Jednu polovinu z filé položíme do máslem vytřené skleněné mísy, opepříme, pokapeme citrónem, natřeme kořenící směsí a přikryjeme druhou polovinou filé. Pokapeme citrónem, vrch potřeme 2 druhy mangového čatní. Pečeme v troubě 12 minut při 180'C. Podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Zapékaná ryba s nivou, Ryba na kari koření, Zapékaná ryba s nivou, Pečená ryba (filé) babičky, Pečená ryba s kmínem