Velikonoční beránek

Potřebujeme:

7 - 8 vajec, 7 - 8 PL krystalového cukru, 7 - 8 PL hladké mouky, 3 PL oleje, půl balíčku kypřicího prášku, 1 PL sádla, 2 - 3 PL hrubé mouky, 4 bílky, 30 dkg krystalového cukru, 2 celé kávová zrna, zelené větvičky (asparágus), červená šňůrka s malým zvonkem

Jak na to:

Vejce s cukrem vyšleháme v parní lázni. Odstavíme a přidáme mouku s práškem a olejem. Zlehka zamícháme. Vymaštěnou formu vysypeme moukou. Nalijeme těsto a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů. Během pečení po cca 10 minutách teplotu snížíme na 150 stupňů a dopečeme dalších cca 10 minut. Ve vodní lázni vyšleháme bílky a cukr dohustit. Hmotu dáme do sáčku a ozdobíme hotového beránka. Kávová zrnka použijeme jako očka. Do tlamičky dáme pár zelených větviček a ostatní použijeme na obložení tácky. Na krk přivážeme červenou šňůrku s malým zvonkem.

Podobné recepty:

Velikonoční beránek z piškotového těsta, Velikonoční beránek ze šlehaného těsta, Velikonoční beránek s rozinkami, Velikonoční beránek, Velikonoční beránek ze šlehaného těsta