Makrely na olivách

1.8.2012
Potřebujeme:

4 očištěné a vykuchané makrely, 2 lžíce hladké mouky, 4 PL olivového oleje, 1 stroužek česneku, citron, 250 g pokrájených konzervovaných rajčat, 24 černých oliv, 500 ml rybího vývaru, petrželka, sůl a pepř

Jak na to:

Makrely posypeme trochou mouky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a při střední teplotě osmažíme česnek. Přidáme ryby a několik minut je smažíme z obou stran. Přidáme rajčata, pokapeme citronem a olivy. Dusíme 30 minut. Postupně přiléváme rybí vývar, dokud se ryby neuvaří a omáčka nezhoustne. Osolíme a opepříme podle chuti. Před koncem vaření posypeme petrželkou. Ryby podáváme přelité omáčkou.
Jako přílohu krajíc čerstvého bílého chleba.

Podobné recepty:

Řecká makrela, Zapečená makrela, Makrela na červeném víně, Makrela na červeném víně, Pomazánka z uzené makrely