Bigosz

Potřebujeme:

1 kg kysaného zelí, 1 kg čerstvého zelí, kousek vepřového masa, kousek hovězího masa, kousek kuřecího masa, 2 klobásové párky, 2 drůbeží párky, 1 cibule, rajčatový protlak, sůl, pepř, sušená kořenová zelenina, mletá paprika, hladká mouka, olej

Jak na to:

Kyselé zelí uvaříme. Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji a ochutíme sušenou kořenovou zeleninou. Přidáme nakrájené čerstvé zelí, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a přikryté dusíme do měkka. Na vymazaný plech poklademe nakrájenou cibuli, maso, párky a smažíme. Když je vše hotovo, smícháme to dohromady, dochutíme a zalijeme rajčatovým protlakem. Masu důkladně promícháme a podle potřeby zahustíme moukou. Podáváme s čerstvým chlebem.