Hráškový krém s lososem

Potřebujeme:

200 g čerstvého lososa, 2 šalotky, stroužek česneku, 2 jarní cibulky 40 g másla 800 g sterilovaného hrášku, 100 g mladého hrášku, 50 ml smetany, 400 ml kuřecího vývaru, 1 KL citronové šťávy, sůl, muškátový oříšek, 5 lístků máty

Jak na to:

Šalotku, česnek a jarní cibulku nadrobno nakrájíme a opatrně osmahneme na másle až zesklovatí. Přilijeme vývar a přidáme mražený hrášek. Lososa z obou stran prudce opečeme na másle a přidáme do polévky. Vaříme 15 - 20 minut. Vše rozmixujeme a znovu necháme přejít varem. Do krému přidáme na zjemnění smetanu, špetku muškátového oříšku, pokapeme citrónovou šťávou a osolíme. Před podáváním přidáme do krému nasekané lístky máty a čerstvý hrášek.

Podobné recepty:

Tvarohová pomazánka s lososem, Tvarohová pomazánka s lososem, Hráškový krém s lososem, Hráškový krém s lososem, Hráškový krém s lososem