Višňový dort

29.6.2012
Potřebujeme:

Korpus: 5 bílků, 5 PL krystalového cukru, 5 PL polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, kakao
Náplň: 7 dcl višňového kompotu, 25 dkg moučkového cukru, 3 dkg kukuřičného škrobu, 3 šlehačky, 5 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 ztužovače šlehačky, um

Jak na to:

Z ingrediencí na korpus vymícháme těsto a upečeme ve formě (20 minut při 170 ° C). Vypeckované a na půlky dělené višně dáme i se šťávou do hrnce. Přidáme kukuřičný škrob, práškový cukr, uvaříme a necháme vychladnout. Šlehačky, vanilkový cukr, moučkový cukr a ztužovače ušleháme. Korpus prořízneme na 3 části. Spodní část pokapeme umem, rozetřeme ½ višňové hmoty, na to dáme vyšlehanou šlehačku, přikryjeme korpusem a znovu opakujeme. Vrch dortu ozdobíme šlehačkou, višněmi a čokoládovými lístečky.

Podobné recepty:

Tvarohovo-višňový závin, Ruský dort, Ruský dort, Čokoládovo višňový dort, Nakládané okurky, zelená rajčata a malé dýně