Růžový dort

19.7.2012
Potřebujeme:

120 g polohrubé mouky, 120 g moučkového cukru, špetku prášku do pečiva, 2 lžíce oleje, 2 PL vody, 6 vajec, sáček piškotů, jahodový džem
Smetanová směs: tři 250-gramové kysané smetany, 100 g moučkového cukru, 1 želatina, 100 ml vody
Na zdobení: 1 želatina, jahodový kompot, 250 ml šlehačky, červená potravinářská barva

Jak na to:

K rozšlehaným žloutkem přidáme moučkový cukr, vodu, mouku, prášek do pečiva a olej. Ze směsi připravíme těsto na korpus a plát. Nakonec do ní vmícháme sníh z bílků. Jednu část těsta vylijeme na plech. Po upečení potřeme jahodovým džemem a stočíme do rolády. Druhou část těsta vylijeme do dortové formy. Korpus po upečení také natřeme jahodovým džemem a poklademe na něj jahodový kompot. Zalijeme 1/3 smetanové směsi. Tu si připravíme ze tří zakysané smetany s moučkovým cukrem a teplé želatiny. Na tuto vrstvu poklademe piškoty a zalijeme 2/3 smetanové směsi. Zas dáme piškoty a zbytek smetanového krému. Dort necháme ztuhnout v lednici a pak na ni naskládáme půlcentimetrové plátky džemové rolády. Nakonec dort zalijeme želatinou, ozdobíme šlehačkou vymíchání s červenou potravinářskou barvou a jahodami.

Podobné recepty:

Vídeňský dort, Ořechově - kávová dort, Sachr dort, Piškotový dort, Smetanový dort