Piškotový dort

Potřebujeme:

piškotové těsto ze tří vajec, piškoty, zakysaná smetana, džemy podle chuti, kompotované ovoce, želatina v prášku, zlatý klas, ozdoba na dort - buď nádivka nebo šlehačka

Jak na to:

Uděláme piškotový korpus ze tří vajec, tj.. oddělíme žloutky od bílků. K žloutkem přidáme tři hrsti moučkového cukru a vymícháme do pěny. Ze tří bílků vyšleháme tuhý sníh. K třem vyšlehaným žloutkem přidáme tři hrsti hladké mouky a po částech vyšlehaný sníh a vše spolu zlehka promícháme. Piškotové těsto nalijeme do dortové formy, úhledně rozetřeme a dáme upéct. Pečeme asi 20 minut při teplotě 180 stupňů. Nachystáme piškoty, které budeme ukládat po stranách dortu a na vrch dortu. Ty po stranách, slepujeme povidly po dvě. Upečený korpus natřeme džemem. Strany korpusu vysteleme poslepovanými piškoty a na džem navrstvíme zakysanou smetanu vyšlehanou s vanilkovým cukrem. Na smetanu dáme znovu vrstvu piškotů. Slijeme ovoce, šťávu odložíme, ovoce nakrájíme a ukládáme na dort. Ze šťávy z kompotu, cukru podle chuti a jednoho Zlatého klasu uvaříme hustý pudink a rychle, pokud je horký, ho nalijeme na piškoty s ovocem a uhladíme. Podle návodu na sáčku uděláme čirou želatinu, aby se dort pěkně leskla.

Podobné recepty:

Mandarinkový dort, Piškotový dort, Punčový dort pro tatínka, Smetanovo - piškotový dort, Nepečený piškotový - jablečný dort