Kynuté buchty

Potřebujeme:

1/2 kg prosáté polohrubé mouky, 1/2 kostky droždí, 1 KL soli, 2 PL krystalového cukru, 3 PL oleje a asi 2,5 dcl teplé vody, švestkové povidla, rozpuštěné máslo, kakao s moučkovým cukrem, mleté ​​ořechy s práškovým cukrem, Granko

Jak na to:

Vše vypracujeme na lehké těsto, které do-mícháme metličkami, posypeme moukou a dáme do tepla vykynout asi na 30 minut. Boky hrnce, ve kterém budeme buchty pařit a pařák natřeme olejem. Pařák vložíme do hrnce a do něj dáme trochu vody. Na pomoučněném vále vykynuté těsto vyválíme, na pás těsta (ne hned při okraji) uděláme 6 hromádek povidel, celý pás těsta přes ně přehneme, sklenicí vykrojíme buchty a dáme do kastrolu s vroucí vodou. Přikryté spaříme asi 8-10 minut (po 2-3 kusy), po každé várce doplňujeme vodu. Hotové buchty po vyjmutí potřeme olejem. Podáváme polité rozpuštěným máslem a posypané libovolnou drobenkou.

Podobné recepty:

Kynuté buchty, Kynuté buchty plněné povidly, Těsto na kynuté koláče, Buchty na paře, Kynuté těsto na buchty, vdolky a koláče