Kuřecí chop-Suey (šopsú)

Potřebujeme:

4 PL sójové omáčky, 2 Ml cukru, 500 g kuřecích prsou, 3 lžíce oleje, 2 rozčtvrcené cibule, 2 rozetřené stroužky česneku, 350 g klíčků fazolí mungo, 3 ML sezamového oleje, 1 PL škrobu, 3 PL vody, 4,25 dcl kuřecího vývaru

Jak na to:

Smícháme sójovou omáčku s cukrem a mícháme dokud se cukr nerozpustí. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a ty necháme marinovat v sójové směsi asi 20 minut. Ve woku rozehřejeme olej a maso smažíme asi 2-3 minuty do zlatohnědá. Přidáme cibuli a česnek a smažíme další dvě minuty. Přidáme klíčky a dusíme 4-5 minut, pak přidáme sezamový olej. Smícháme škrob s vodou na hustou pastu. Do woku přidáme vývar, pastu ze škrobu a přivedeme k varu. Mícháme dokud omáčka nezhoustne a nepročistí se.

Podobné recepty:

Hhop Suey, Kuřecí špíz, Kuřecí stehna na kysaném zelí, Dušené kuřecí řízky s cibulí, Utajená kuřecí kýta