Steak s hořčičnou omáčkou

Potřebujeme:

(2 porce)
1/4 čajové lžičky soli, 1/4 čajové lžičky mletého pepře, 0,5 kg hovězího zadního (odstraňte viditelné kousky tuku)
Omáčka: 1/3 šálku cibule, 1/4 šálku koňaku nebo brandy, 1/4 šálek hovězího vývaru, 1/3 šálku hořčice
(1 šálek = 250 ml)

Jak na to:

Umyjte a osušte maso, okořeňte a osolte ho. Do pánve nalijte trochu oleje, rozpalte ho a vložte steak. Opékejte ho z každé strany 5 minut. Vyberte steak z pánve a udržujte ho teplý. Do pánve nasypte cibuli a smažte ji 1 minutu. Přidejte koňak (brandy) a přiveďte do varu (ale nevařte). Přidejte hovězí vývar a hořčici, pomalu vařte a míchejte cca 2 minuty. Hotovou omáčku nalijte na maso.

Podobné recepty:

Lososový steak s cuketou a citrónovou omáčkou, Metropolitan hovězí steak, Steak z lososa na bylinkovém másle, Steak se sýrem, Masíčko na gril na poslední chvíli