Kapr na žampionech

20.7.2012
Potřebujeme:

600 g kapra, pepř, hladká mouka, 80 g másla, 40 g cibule, stroužek česneku, 100 g žampionů, 1 dl bílého vína, 200 g zralých rajčat, sůl

Jak na to:

Kapra osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Máslo rozpustíme, přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme a kapra na ní z obou stran opečeme. Žampiony nakrájíme, dáme na kapra a dusíme. Potom zalijeme bílým vínem, přidáme oloupané a od jader zbavené rajčata, nastrouhaný česnek a dobře podusíme. Hotové upravíme na mísu a posypeme zeleně petrželkou.

Podobné recepty:

Kapr po mlynářsku, Kapr na modro, Kapr na jablkách, Kapr na zázvoru, Pečený obložený kapr