Želatinová ovocná (tvarohová) dort

10.10.2012
Potřebujeme:

150 g másla, 150 g polohrubé mouky, 150 g moučkového cukru, 3 vejce, půl balíčku prášku do pečiva
želatina, ovoce
Náplň: 250 g měkkého tvarohu, 70 g moučkového cukru, půl balíčku vanilkového cukru, 2 lžíce smetany

Jak na to:

Máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme vejce a polohrubou mouku s práškem do pečiva. Připravené těsto dáme do formy a upečeme. Necháme vychladnout ve formě, pak potřeme tvarohovým krémem, který je připraven z - tvarohu, moučkového cukru, vanilkového cukru a smetany. Na vrch poklademe ovoce a zalijeme želatinou. Necháme ztuhnout na chladném místě.

Podobné recepty:

Šťavnatá Matilda, Šťavnatá Matilda, Ovocná tvarohová pěna, Nepečený dort z ovoce a ovesných vloček, Vídeňský tvarohový dort