Fazolová pomazánka s pečeným bůčkem

31.8.2012
Potřebujeme:

250 g fazolí, 200 g pečeného přerostlého bučku, 2 lžíce bílého jogurtu, nadrobno nasekaná cibule, 3 stroužky česnek, drcený kmín, pepř, sůl

Jak na to:

Den předem namočené fazole uvaříme v mírně osolené vodě. Přecedíme a umeleme na masovém mlýnku. Dáme do misky na mixuje pomazánky a přidáme na masovém strojku umletý upečený vepřový bůček, rozetřený česnek, trochu mletého pepře, drceného kmínu a 2 lžíce bílého jogurtu. Takto připravené suroviny důkladně vymícháme na hladkou pomazánku. Pomazánku mažeme na chléb, pečivo nebo sendvič. Před podáváním posypat nadrobno nasekanou cibulí.

Podobné recepty:

Fazolová pomazánka, Rajčatovo-papriková pomazánka, Rajčatově-papriková pomazánka, Rokfortová pomazánka s pečeným česnekem, Rokforová pomazánka s pečeným česnekem