Srdíčko z lásky

16.8.2012
Potřebujeme:

Piškotové těsto: 3 vejce, 3 PL teplé vody, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkového cukru, 100 g hladké mouky, 20 g kukuřičného škrobu, 2 lžičky prášku do pečiva
Náplň: ½ l smetany na šlehání, 2 ztužovače šlehačky , 1 KL moučkového cukru, 150 g mletých vlašských ořechů, 2-3 PL Amaretto likéru
Na ozdobu: ¼ kg čerstvých nebo mražených malin (jiného drobného ovoce), 50 g půlek vlašských ořechů, 2 PL moučkového cukru

Jak na to:

Těsto: Vejce a teplou vodu vyšlehejte ručním šlehačem při nejvyšších otáčkách 1 min. do pěny. Potom vmíchejte moučkový a vanilkový cukr a šlehejte další 2 min. Poté přidejte na dvakrát mouku smíchanou s kypřícím práškem a kukuřičným škrobem. Vypracujte hladké těsto, které nalijte do srdcové formy vyložené pečícím papírem. Dejte péct na 25 min. do elektrické trouby předehřáté na 180 ° C (horkovzdušná 160 ° C).
Po upečení vyklopte korpus na kuchyňskou mřížku pokrytou pečícím papírem a z upečeného srdíčka rychle jedním tahem stáhněte pečící papír. Po vychladnutí ho vodorovně překrojte.

Náplň: Ze smetany, ztužovačem šlehačky a práškového cukru ušleháme tuhou šlehačku. Přidejte mleté ​​ořechy a likér a krátce zamíchejte. 1/3 náplně natřete na spodní část korpusu a rozetřete do hladká. Přiklopte druhou částí korpusu a zbytkem nádivky srdce natřete ze všech stran. Opačnou stranou vařečky udělejte na povrchu vlnky. Srdce nechte asi 2 hod. odpočinout v chladu. Pak ozdobte malinami (jiným ovocem) a půlkami ořechů a nechte ještě 30 min. vychladnout. Nakonec pocukrujte a podávejte.

TIP: Pokud nemáte srdeční formu, bude moučník stejně dobře chutnat i jako dort z kulaté formy o průměru 26 cm.

Podobné recepty:

Linecké kakaové srdíčka, Koláč z lásky, Srdíčka lásky, Srdíčka lásky, Koláček lásky