Kapr na východní způsob

½ kg kapra, 3 velké cibule, 50 g celeru, 50 g feferonek, 7, 5 dl světlého piva, kousek másla, sůl
Jak na to:Cibuli pokrájejte na kolečka, celer na kostičky a feferonky rozdrťte. Rozložte je na vymazaný plech, posolte a zalijte pivem. Navrch položte očištěného a osoleného kapra, přikryjte a v troubě za občasného polévání šťávou duste cca 35 min.
Hotovou rybu vyberte, šťávu se zeleninou vařte, dokud se neodpaří na polovinu, pak ji propasírujte a omáčku dochuťte máslem a solí. Vylijte na naservírována kapra.
Podávejte s rýží nebo s bramborovým pyré.
Ryba na mlýnské způsob, Kapr po mlynářsku, Kapr na modro, Kapr na jablkách, Kapr na zázvoru