Velikonoční perníky

Potřebujeme:

Těsto:, ½ kg hladké mouky, 1 lžičku kypřícího prášku do perníku, 1 lžičku jedlé sody, 150 g moučkového cukru, 100 g medu, 50 g másla, 1 vejce, 1 žloutek, skořice, mletý hřebíček
Poleva: 1 bílek , 150 g moučkového cukru, 2 PL citronové šťávy

Jak na to:

Na desku prosejte mouku, přidejte kypřící prášek, jedlou sodu, moučkový cukr, med, změklé máslo, vejce, žloutek, skořici, hřebíček. Ze surovin vypracujte vláčné těsto, které na 12 hodin odložte na chladné místo. Potom na pomoučněném vále těsto rozválejte na tenký plát, formičkami vykrojte různé tvary a uložte je na vymazaný plech. Vložte do vyhřáté trouby a upečte. Vychladlé perníčky ozdobte polevou.

Poleva: Z bílku, moučkového cukru a citronové šťávy vyšlehejte hustou polevu.

Podobné recepty:

Bílá poleva na perníky, Perníky, Velikonoční hrudka, Perníky, Velikonoční perníky