Valentýnské těstoviny

Potřebujeme:

400 g pestrobarevných těstovin, 150 g šunky, 350 g sterilovaných žampionů, ½ lžičky sušené petrželky, ¼ kg sladké šlehačky, 200 ml zeleninového bujónu, 3 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 100 g nastrouhaného tvrdého sýra, mletý pepř, olej , hladká mouka, 1 lžičku vegety, sůl

Jak na to:

Těstoviny uvařte podle návodu, přeceďte a pokapejte olejem a dobré promíchejte.
Na pánvi rozpusťte 1 PL másla, protlačte česnek a jemně osmahneme. Přilijte smetanu, ve které jste rozmíchali hladkou mouky, bujón a vařte do zhoustnutí. Smetanovou omáčku ochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a vegetou.
V pánvi rozpusťte lžíci másla, přidejte žampiony a mírně opečte. Přidejte petrželku, šunku nakrájenou na nudličky, špetku soli, pepř, promíchejte a mírně osmahneme. Přidejte k těstovinám.

Těstoviny vložíte do formy ve tvaru srdce, přilijte žampiónovou omáčku. Vrch posypte strouhaným sýrem. Dejte zapéct do trouby na 200 ° C asi 20 min.

Podobné recepty:

Valentýnské kakao, Zapečené těstoviny, Valentýnské potěšení, Ovocný salát, Špagety - těstoviny