Mořská ryba na žampionech se smetanou

5.9.2012
Potřebujeme:

1 kg ryby, 2 cibule, sůl, 2 lžíce másla, 250 g žampionů, 1 citron, ½ lžičky sladké papriky, ½ l kysané smetany, 1 PL polohrubé mouky

Jak na to:

Rybu nakrájejte na porce a osolte. Cibuli nakrájejte na plátky, osmažte na másle, položte na ni připravenou rybu a z obou stran prudce opečte. Poté přidejte papriku, nakrájené žampiony na plátky a dusíme bez podlévání. Později mírně podlijte. Celkově dusíte asi 10 min. Ve smetaně rozmíchejte mouku, osolte, přilijte k rybě a krátce povařte. Podle potřeby pokapejte citronovou šťávou. Podávejte s bramborami.

Podobné recepty:

Ryba na kari koření, Grilované mořské plody, Ryba s pórkem, Zapékaná ryba s nivou, Zapékaná ryba s nivou