Hořící pomeranč se zmrzlinou

5.9.2012
Potřebujeme:

2 pomeranče, 4 cl rumu, 4 cl pomerančového likéru, 80 g moučkového cukru, 40 g másla, vanilková zmrzlina, ovocná šťáva

Jak na to:

Cukr skaramelizujte, přimíchejte máslo a ovocnou šťávu, povařte 2-3 min. Přidejte likér, očištěné a napůl překrojené pomeranče a vše spolu zahřejte. Potom pomeranče vyjměte a položte je na připravené talířky.
Do omáčky přidejte posekané mandle, zalijte rumem, zahřejte a zapalte. Hořící omáčkou polijte připravené pomeranče a na hořící dejte zmrzlinu. Ihned podávejte.

Podobné recepty:

Sladké batůžky s vanilkovou zmrzlinou, Císařská káva, Císařská káva, Plněný pomeranč, Svařené víno s pomerančem