Vepřový bůček s ořechovou nádivkou

Potřebujeme:

¾ kg bůčku s kůží, 2 housky, 100 ml mléka, 2 vejce, 80 g ořechů, 2 mladé cibulky i s natí, 3 stroužky česneku, olej, mletá červená paprika, mletý muškátový oříšek, sůl

Jak na to:

Do masa udělejte ostrým nožem zboku otvor (aby vznikla kapsa). Svrchu i uvnitř ho osolte a nechte chvíli odležet.
Připravené maso naplňte nádivkou, otvor uzavřete grilovacími jehlami. Uložte do olejem natřeného pekáče, podlijeme vodou a pečte téměř do měkka. Během pečení podlévejte výpekem a podle potřeby i horkou vodou. Před dopečením maso posypte mletou červenou paprikou a nadrobno nasekaným česnekem. Podávejte s bramborovým salátem, různé upravenými bramborami nebo s rýží.

Náplň: Do mísy dejte pokrájené housky, polijte je teplým mlékem, zakryjte a nechte spařit. Poté přidejte rozšlehaná vejce, sekané ořechy, očištěné pokrájené cibulky i s natí. Směs osolte, opepřete a promíchejte.

Podobné recepty:

Vepřový bůček s bambusovými výhonky, Pečený plněný bůček, Šumavská vepřová, Pečený bůček s kůží, Šopronský vepřový bůček