Královský květák

Potřebujeme:

1 menší růžice květáku, 2 dkg másla, ¼ l smetany, 8 žloutků, 1 lžičku citronové šťávy, 3 dkg másla, 1 kg nových brambor, drcený kmín, zelená petrželka, sůl

Jak na to:

Očištěný květák dejte do teplé vody s 2 dkg másla a 6 min. povařte. Uvařený sceďte a dejte na mísu. Zatím dejte vařit do teplé vody očištěny, oškrábanou brambory s trochou kmínu, zelenou petrželkou a solí. Uvařené sceďte, narovnejte kolem květáku a polijte omáčkou.

Omáčka: Ve smetaně rozmíchejte žloutky a hrnek s ní postavte do větší nádoby s vroucí vodou. Omáčku stále míchejte a když už zhoustla, přidejte do ní máslo a citronovou šťávu.

TIP: Vodu z brambor a z květáku můžete použít k přípravě chutné polévky.

Podobné recepty:

Smažený květák, Květák s vajíčky, Květák s vajíčky, Květák s vajíčky, Květák s vajíčky