Jelení guláš s marmeládou

12.9.2012
Potřebujeme:

600 g jeleního plece, 50 ml oleje, 2 velké cibule, 3 PL pikantnější marmelády, drcený kmín, pepř, česnek, ½ l vývaru (může být i z bujónu), 2 lžíce hladké mouky, ½ l červeného vína, 80 g rajčatového protlaku , cukr

Jak na to:

Maso nakrájejte na kousky, na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypte paprikou, promíchejte. Vložte maso, marmeládu a opečeme. Osolte, přidejte drcený kmín, pepř, utřený česnek a mírně podlijeme vývarem. Duste pod pokličkou, dokud se voda nevypaří. Potom zaprášíme moukou, opečeme a zalijeme vínem, přidejte rajčatový protlak a duste do měkka. Dochuťte, 1 minutu převařte. Stáhněte z plotny a pod pokličkou nechte 10 minut dojít.
Podávejte s chlebem nebo knedlíkem.

Podobné recepty:

Jelení guláš, Guláš ze zvěřiny, Jelení guláš, Jelení kýta na víně, Jelení guláš v tlakovém hrnci