Ryba s kapary

26.9.2012
Potřebujeme:

700 g mraženého rybího filé, 3 lžíce hladké mouky speciál, sůl, pepř, 4 PL oleje, 50 g másla, 4 PL citronové šťávy a citron na ozdobu, 1 malou lahvičku nakládaných kaparů, petrželka

Jak na to:

Rybí filé rozdělte na porce, jemně potřete citrónovou šťávou a posolte. Mouku prosejte, přidejte trochu černého mletého pepře, dobře promíchejte a obalte připravené filé. Olej zahřejte v pánvi s polovinou uvedeného množství másla a postupně opečte kousky ryby z obou stran dozlatova. Vyberte a udržujte v teple.
Zbytek propečeného oleje slijte, pánev vytřete papírovým ubrouskem dočista, dejte do ní citrónovou šťávu, zbylé máslo a spolu chvilku Zpěňte. Odtáhněte, přidáme scezené kapary, promíchejte a rozdělte na porce opečeného rybího filé. Citron dobře vymyjte, osušte, nakrájejte na tenčí kolečka, ty ještě napůl a naaranžujte. Podávejte s opékaným bramborem nebo s našlehanou bramborovou kaší a ozdobte i zeleninou.

Podobné recepty:

Zapékaná ryba s nivou, Ryba na kari koření, Zapékaná ryba s nivou, Sicilský salát s kapary, Těstoviny s tajemstvím