Žiarské slané preclíky

Potřebujeme:

1 kg polohrubé výběrové mouky, 250 g másla, 3 PL oleje, 100 g droždí, 2 PL kmínu, asi 3, 5 dcl mléka, 250 g sladké smetany, 125 g pochoutkový zakysané smetany, 2 vejce na potření, sůl

Jak na to:

Mouku promíchejte s droždím, solí a kmínem. Přidejte máslo a olej. Vmíchejte mléko, sladkou a kysanou smetanu a dobře vypracujte na těsto. Těsto zformujte do válce. Přikryjte ho plastickou fólií (igelitem) aby nevyschlo.
Z těsta nakrájejte stejné díly, z nich udělejte palice stejně dlouhé, silné asi 0,5 cm. Udělejte z nich menší preclíky a ukládejte na plech. Preclíky potřete rozmíchaným vejcem a posypte solí .. Ihned upečte v horké troubě.

Podobné recepty:

Slané preclíky, Slané preclíky, Slané preclíky, Slané preclíky, Kynuté preclíky