Kiwi ve vínovém želé

30.10.2012
Potřebujeme:

10 plátků želatiny, 4 kiwi, 100 g bobulí bílého hroznů, 125 g cukru, 2 bílky, 1, 5 dl bílého vína, šťáva z 1 citronu, sůl

Jak na to:

Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě. Snadno našlehejte bílky a vmíchejte do nich vyždímaný želatinu, přidejte víno, vodu, špetku soli, citronovou šťávu a za stálého míchání zahřívejte. Před bodem varu odstavte z ohně, přikryjte a nechte chladnout. Potom překapejte přes husté síto nebo přes vlhké lněné plátno. Do roztoku přidejte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí.
Kiwi oloupejte a nakrájejte na 1 cm plátky. Bobule hroznů rozpulte a vyberte zrníčka. Ovoce vkusně upravte na ploché misky a přelijte želé. Asi po 4 hod. můžete dezert servírovat. Vhodným doplňkem je šlehačka ochucená vanilkovým cukrem.

Podobné recepty:

Kiwi řez, Kiwi řezy, Smetanové želé s ovocem, Zelený Shrek, Želé bonbony