Sojové plátky v rajčatové omáčce

30.8.2012
Potřebujeme:

sójové plátky, rajčatový protlak, 50 g hladké mouky, 50 g másla, 1 cibule, sůl, pepř, nové koření, bobkový list, cukr, špetka skořice, 1 lžičku citronové šťávy, 1 lžičku vegety

Jak na to:

Sójové plátky si předvařte ve vývaru ze zeleninové kostky nebo masoxu, případně ve vodě ochucené solí a vegetou. Nechte je v ní vychladnout.

Mezitím si připravte z výše uvedených surovin rajčatovou omáčku: nadrobno pokrájenou cibulku orestujeme na másle, přidejte mouku, osmahneme, přidejte protlak, podle potřeby vodu, pepř, sůl a povařte. Dochuťte ostatními surovinami. Potom omáčku rozmixujte, vložte zpět nové koření i bobkový list ve vajíčku a dochuťte ji cukrem, skořicí, vegetou a citronovou šťávou. Ať už připravíte omáčku jakkoli, po dohotovení do ní vložte pořádně vyždímané vychladlé sójové plátky. Ty můžete na rozpáleném oleji nejprve opéct dozlatova a pak je vložit do omáčky.
V jednom i druhém případě je nechte v omáčce pořádně uležet. Měly by se v ní válet minimálně hodinu před podáváním. Nejlepší je však připravovat jídlo den - dva předem, aby se plátky dobře v omáčce odležely a nasákly její chutí. Podávejte s kynutým nebo houskovým knedlíkem, či bramborami.

Podobné recepty:

Sardinková pomazánka v rajčatové omáčce, Sójové nudle s fazolemi, Vepřové kuličky v rajčatové omáčce, Pizza s rybou, Rybí karbanátky