Zapékaná ryba s nivou

19.9.2012
Potřebujeme:

kousky na plátky pokrájeného candáta (amur, kapr), hladká mouka, vejce, sýr s modrou plísní (niva), olej

Jak na to:

Plátky umytého, vykostěného pokrájeného candáta (amur, kapr) osolte, obalte v hladké mouce, vejci a z obou stran vypražte v rozpáleném oleji do růžová. Kousky ryby poklademe do mísy nebo pekáče a posypte nahrubo nastrouhaným sýrem tak, aby byla celá ryba zakrytá. Polijte výpekem a zakryté dejte zapéct asi na 20 min. Sýr se zapeče a ryba dostane výbornou chuť. Podávejte se zeleninovým salátem s černými olivami a tmavým chlebem, nebo bramborami.

Podobné recepty:

Zapékaná ryba s nivou, Těstoviny s nivou, Ryba na kari koření, Kuřecí směs s nivou, Zapékaná cuketa