Ďábelské maso s bramborovými plackami

16.10.2012
Potřebujeme:

600 g vepřového plecka, 1 cibuli, 1 červenou papriku, 1 rajče, 1 feferonku, sůl, mletý pepř, olej
Placky: 4 brambory, ½ dl mléka, 1 vejce, 3 PL polohrubé mouky, drcený kmín, 2 stroužky česneku, majoránka, sůl, olej

Jak na to:

Maso pokrájejte na hrubší nudličky, osušte utěrkou, prudce osmahneme na oleji, osolte, opepřete, promíchejte a vyjměte z oleje. Ve výpeku zpěníme na kolečka nakrájenou cibuli, proužky papriky, pokrájenou rajče, feferonku. Přidejte maso a na mírném ohni duste do měkka.

Placky: Brambory nastrouhejte, přidejte mléko, vejce, mouku, kmín, rozmačkaný česnek, majoránku. Promíchejte a osolte. Na rozpáleném oleji tvarujte menší placky a opečte je z obou stran.

Podobné recepty:

Kachní prsa s bramborovými plackami, Krůtí maso se sójovou omáčkou, Ďábelské drůbeží soté, Ďábelské drůbeží soté, Čertovská kuřecí játra