Tvarohové bezlepkové šišky

Potřebujeme:

½ kg jemného tvarohu, 300 g PROMIX Uni, 2-3 PL amarantové mouky, 1 lžičku guarové al. xanthanová mouky (pokud použijete Mantler, tak toto vynechejte), 2 PL moučkového cukru, 1 lžičku jedlé sody, 3 vejce, špetka soli

Jak na to:

Všechno smíchejte. Pokud je masa velmi lepkavá, přidejte ještě trochu mouky. Nechte 30 min. odpočinout. Potom vyválejte těsto na tloušťku 1,5 cm a vykrojte pagáčiky o průměru cca. 4 - 5 cm (vyjde vám asi 40 kusů). Smažte je v oleji s vysokou hladinou do zlatová (do oleje je házejte vrchní stranou dolů a když vyplouvají na povrch a trochu se nabobtnají, obraťte je).
Po vychladnutí šišky podávejte s ovocným džemem.

Podobné recepty:

Tvarohové šišky s brynzou, Bezlepkové palačinky, Masopustní tvarohové šišky, Tvarohové šišky, Tvarohové šišky