Plněné krůtí prsa s chřestem

1.10.2012
Potřebujeme:

800 g krůtích prsou, ¼ kg bílé chřestu, ¼ kg zeleného chřestu, pórek, 100 g veky, 2 dl mléka, 2 vejce, 2 PL oleje, 5 dl drůbežího vývaru, bobkový list, svazek petrželky, svazek pažitky, mletý pepř, muškátový oříšek, sůl

Jak na to:

Sendvič pokrájejte na plátky a zalijte mlékem. Pórek očistěte, omyjte, nakrájejte na kolečka a 5 min. vařte ve slané vodě. Do mísy dejte vytištěný sendvič, vejce, okapaný pórek, sůl, pepř, muškátový oříšek a zpracujte.
Maso omyjte, osušte, uprostřed nakrojte, vytvořte kapsa a naplňte nádivkou. Na horkém oleji prudce opečte ze všech stran, osolte, opepřete. Přidejte bobkový list, podlijte vývarem a pečte v troubě asi 1 hod.. při 175 ° C. Během pečení podlévejte.
Chřest očistěte, vařte ve slané vodě 15-20 min. a dejte okapat. Maso pokrájejte.
Podávejte s chřestem a bramborami, nebo bramborovými plackami, šťávou nebo libovolnou omáčkou.

Podobné recepty:

Krůtí prsa plněné borůvkami, Krůtí prsa plněné žampiony a smaženici, Krůtí prsa s broskví, Plněné krůtí prsa, Krůtí prsa s broskví