Čokoládový dort s mandarinkami

1.10.2012
Potřebujeme:

3 vejce, 75 g cukru, 3 vanilkové cukry, 60 g hladké mouky, 30 g škrobu, 1 lžičku prášku do pečiva, 2 konzervy mandarinek, 75 g mléčné polevy, bílý rum, ¾ kg smetany, lístky meduňky, sůl

Jak na to:

Z bílků, soli a pár lžic studené vody ušlehejte tuhý sníh, přidejte cukr a vanilkový cukr a žloutky. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a škrob, pomalu přidávejte do vzniklé hmoty a promíchejte. Těsto nalijte do připravené dortové formy o průměru 26 cm), vyložené pečícím papírem, pečte asi 20 min. na 200 ° C. Necháme vychladnout!
Mandarinky nechte okapat, polevu rozpusťte ve vodní lázni a trochu je nechejte vychladnout. Korpus vyjměte z formy, podélně rozkrojte. Několik mandarinek si dejte na ozdobu bokem, spodní část korpusu pokapeme rumem a nahusto poklademe mandarinky.
Polovinu smetany ušleháme, přidejte 1 vanilkový cukr a polovinu polevy. Stejně postupujte se zbývající smetanou. Asi 1/3 celé hmoty rozetřete na mandarinky, položte druhou část korpusu a potřete zbytkem šlehačky. Povrch ozdobte mandarinkami, můžete také přidat i lístky meduňky nebo strouhanou čokoládu.

Podobné recepty:

Žvýkačkový dort, Čokoládový vánoční dort, Jablečný nepečený dezert, Mandarinkový dort, Mandarinkový dort