Slovenské tiramisu s jahodami

1.10.2012
Potřebujeme:

2 balíčky dětských kulatých piškotů, 2 dl rozředěného jahodového sirupu, případně čerstvé oslazené jahodové šťávy, ½ kg pomazánkového másla bez příchuti, 4 PL moučkového cukru, 1 dl vaječného likéru, 1 šlehačku, 400 g jahod

Jak na to:

Pomazánkové máslo vymíchejte s moučkovým cukrem a po lžičce do něj přidávejte vaječný likér. Nakonec postupně a zlehka vmíchejte tuhou šlehačku. Dortovou formu s odnímatelným dnem hustě vystelte vrstvou dětských piškotů a pokapejte je rozředěným jahodovým sirupem. Poklademe na ně polovinu umytých a okapaných jahod, které jsme pokrájeli na menší kousky a přikryjte polovinou připraveného krému. Na krém dejte zase vrstvu piškotů pokapaný sirupem, ale už bez jahod a navrstvěte na ně zbývající krém. Navrch poklademe ostatní jahody, překrojené na poloviny. Hotový dezert dejte do lednice na několik hodin ztuhnout.

TIP: Podle originálního italského receptu se tiramisu připravuje z čerstvého sýra mascarpone. Kdo chce, může jím v krému nahradit naše pomazánkové máslo.

Podobné recepty:

Slovenské tiramisu, Tvaroh s jahodami, Tiramisu, Tvarohové balonky s jahodami ( borůvkami), Jahodové tiramisu