Římská pizza

8.10.2012
Potřebujeme:

250 g tuňáka v oleji, 1 pohár sardelových řezů, 2 vejce uvařená natvrdo, 200 g nastrouhaného sýra, 1 malá konzerva žampionů, 2 PL másla (tuku), 20 černých oliv, 8 zelených feferonek, konzerva oloupaných rajčat, 8 rajčat, 2 cibule , 2 stroužky česneku, křehké těsto, svazek petrželky, mletý pepř, trochu vegety, sůl

Jak na to:

Máslo rozpalte v hrnci a osmahneme v něm do sklovitá cibuli nakrájenou nadrobno. Přidejte stroužky česneku rozetřete se solí a krátce osmahneme. Potom přidejte oloupaná rajčata, osolte, opepřete pepřem a vegetou a spolu vařte, dokud nevznikne hustá omáčka. Rajčata oloupejte a nakrájejte na plátky. Tuňáka, sardelové řezy a žampióny nechte dobře okapat. Připravte si olivy, vejce oloupejte a nakrájejte na kolečka a feferonky umyjte.
Těsto vyválejte, rozdělte do 4 vymazaných forem na pizzu a rovnoměrně něj rozložte přísady. Posypte sýrem, vložte do trouby předehřáté na 200 ° C a pečte asi 15 - 20 minut.

Podobné recepty:

Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Římská pizza, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza