Kachna s borůvkami

Potřebujeme:

1 malá kachna, 2 PL borůvek, 2 jablka, 2 dl červeného vína, 2 dl vody, majoránka, cukr, sůl

Jak na to:

Kachnu zevnitř potřete solí a majoránkou, kůži nařízněte a také potřete solí. Vložte do pekáče, podlijeme vodou a zakrytou alobalem upečte v horké troubě. Když je měkka, vyjměte ji a nakrájejte. Výpek sceďte, kousky masa poklademe zpět do pekáče a přelijte je omáčkou. Dejte na chvíli bez zakrytí do horké trouby zčervenat. Karamelizovaném omáčka dodá kachně vynikající chuť.

Omáčka: Borůvky zalijte vínem a vařte, dokud se šťáva asi do poloviny vypaří. Přidejte nastrouhané jablka a omáčku podle chuti osolte a oslaďte.
Podávejte se žampiónovou rýží a suchým červeným vínem.

Podobné recepty:

Kachna na medu, Srnčí řízek na másle s borůvkami, Tvarohové balonky s jahodami ( borůvkami), Majoránková pečená kachna, Plněná kachna