Guláš s lečem

3.10.2012
Potřebujeme:

800 g hovězího masa, 350 g cibule, olej, 100 g sterilovaného leča, česnek, kmín, majoránka, petrželku, brambory, rajčatové pyré, zakysaná smetana, mletá sladká červená paprika, pepř, sůl

Jak na to:

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte mletou papriku a maso nakrájené na kostky. Maso orestujte a pod pokličkou poduste ve vlastní šťávě. Potom přidejte sterilizované lečo, kmín, sůl, majoránku, petrželku a rajčatové pyré. Promíchejte, podlijte trochou vody a uvařte doměkka. Hotový guláš podle chuti osolte a opepřete mletým pepřem. Podávejte s pečivem a se smetanou.

TIP: guláš před dovařením opepřete prolisovaným česnekem a po odstavení nechte pod pokličkou spařit majoránku.

Podobné recepty:

Pizza s lečem a salámem, Rybí guláš, Cuketa s lečem, Těstoviny s lečem, Kotlety v zeleninovém leču