Opečený steak z tuňáka

4.10.2012
Potřebujeme:

200 g filety z tuňák, 100 g filety z lososa, 100 g hrášek, 30 g pomeranč, 20 g fenykl, 20 g oplatka, 3 g soli, 1 g steakové koření, 10 g olivový olej, 40 g krevetové ocásky, 3 g čerstvé bylinky

Jak na to:

Nejprve vykrojte z tuňáka pěkný steak tak, aby šel rozdělit na 2 stejné díly a na-marinujte pepřem, solí a olivovým olejem. Hrášek ohřejte, rozmixujte se solí a pepřem na hladké zelené pyré. Kousky krevet opečte a zalijte pomerančovou šťávou. Nechte zredukovat a vyberte krevety. Ve zbývající šťávě pak rozvařte kousky fenyklu. Na talíř rozložte lososové carpaccio a ochuťte solí, pepřem a olivovým olejem, na který pak ukládejte tuňáka, vytvarované hrášková pyré a bylinky. Doplňte křupavou oplatkou.

Podobné recepty:

Lososový steak s cuketou a citrónovou omáčkou, Metropolitan hovězí steak, Tuňáková pomazánka - dětská, Steak z lososa na bylinkovém másle, Steak se sýrem