Baileys dort

4.10.2012
Potřebujeme:

125 g máslo, 100 g cukr, 70 g prosáté polohrubé mouky, 70 g maizeny, 150 ml likéru Baileys, 250 g šlehačka, 2 ztužovače šlehačky, 150 g mléčné čokolády, 1 lžičku kakaa, pergamenový papír

Jak na to:

V misce smíchejte moučkový cukr a tuk a vyšlehejte je na jemno mixérem. Přidejte vejce a opět vyšlehejte. Mouku, prášek do pečiva a maizenu nasypte k rozmíchání tuku. Dobře smíchejte, teď už bez šlehače. Těsto naplňte do dortové formy o průměru asi 26 cm, formu si vyložte papírem. Pečte ve středně vyhřáté troubě nastavené na 200 ° C asi 20 min. Po upečení formu rozeberte a dort nechte vychladnout.

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a natřete sní spodní stranu dorty, nechte ztuhnout a čokoládovou stranou položte na talíř. Vrchní stranu korpusu pokapejte likérem. Kolem dorty postavte dortovou formu bez dna a roztírejte na korpus ušlehanou šlehačku se ztužovačem. Povrch dortu ozdobte kakaem, strouhanou čokoládou nebo podle fantazie.

Podobné recepty:

Baileys, Výorné baileys, Baileys, Baileys, Vídeňský dort