Losos na pomerančích

19.9.2012
Potřebujeme:

½lososa (můžete použít i nakrájené filety lososa podle počtu porcí), 4 pomeranče, 2 stroužky česneku, sůl, cukr, hladká mouka, olej, trocha pomerančového džemu (meruňkového)

Jak na to:

Z očištěného lososa připravte 8 řezů, lehce osolte a pocukrujte. Porce poklaďte do misky a zalijte vytištěnou pomerančovou šťávou z pomerančů. Přidejte posekaný česnek, misku zabalte do alobalu a nechte přes noc marinovat. Před smažením porce obalte v mouce a krátce vypražte z každé strany. Ozdobte plátkem pomeranče a kopečkem zavařeniny. Podávejte s vařenými brambory.

Podobné recepty:

Losos se smetanovou omáčkou, Losos na rajčatech, Losos s rajčatovou omáčkou, Rybí filé na pomerančích, Losos v čočce